Всички категории

Новини от индустрията

Начало> Статии > Новини от индустрията

Кратко ръководство за ЛПС ръкавици

Време: 2023-08-12 Хитове : 173

Кратко ръководство за ЛПС ръкавици

Терминът „лични предпазни средства“, или ЛПС, е широк, който iопределени от OSHA като „оборудвамносен, за да се сведе до минимум излагането на опасности, които причиняват сериозни наранявания и заболявания на работното място.“

ЛПС могат да включват различни артикули, включително респиратори, гащеризони и предпазни очила, но в днешната публикация ще се съсредоточим върху един конкретен елемент от ЛПС: ръкавици.

Какви видове ръкавици се считат за ЛПС от OSHA?

Въпреки че има много различни видове ръкавици, OSHA разделя ръкавиците, които се считат за ЛПС, на четири различни категории:

· Кожени, платнени или метални мрежести ръкавици

· Ръкавици от плат и плат с покритие

· Химически и течни Устойчиви ръкавици

· Изолационни гумени ръкавици

1) Кожени, платнени или метални мрежести ръкавици

Ръкавиците, изработени от тези видове материали, служат за няколко цели:

· Защита от порязвания

· Защита от изгаряния

· Защита срещу топлина (забележка: само кожа или платно)

Кожените ръкавици осигуряват защита срещу груби предмети, стърготини, удари, искри и умерена топлина, докато ръкавиците от платно и метална мрежа предлагат подобни, но различни видове защита.

Също така, едно основно предимство на металните мрежести ръкавици е, че те осигуряват защита срещу порязвания и пробиви.

2) Ръкавици от плат и плат с покритие

Ръкавиците от плат и ръкавиците от плат с покритие обикновено са направени от памук и други материали и предлагат защита срещу ожулвания, триене и др.

Докато употребите на ръкавици от плат са ограничени до защита срещу трески, мръсотия и порязвания, ръкавиците от плат с покритие са с по-общо предназначение, устойчиви са на приплъзване и са предназначени за приложения като работа с тел и лабораторни контейнери.

3) Ръкавици, устойчиви на химикали и течности

Тези ръкавици са точно това, което звучат – ръкавици, които са устойчиви на различни видове вредни химикали и течности като пероксиди, ракетни горива, киселини, бензин и каустик.

OSHA заявява, че ръкавиците, които попадат в тази категория ЛПС, са направени от различни видове материали:

· Гума (Естествен, бутил, неопрен, флуоровъглерод и нитрил)

· Пластмаса (Поливинилхлорид, полиетилен и поливинилов алкохол)

Някои примери за обичайни видове ръкавици, които са направени от гумени и пластмасови материали, споменати по-горе, включват:

· Ръкавици от естествен (латекс) каучук – Изработен от естествен каучуков латекс и предлага защита срещу абразии и повечето водни разтвори на соли, кетони, киселини и основи

· Бутилови ръкавици – Изработен от синтетичен каучук и предлага защита срещу химикали, окисление, абразия и озонова корозия

· Неопренови ръкавици – Изработен от синтетичен каучук и предлага защита срещу бензин, алкохоли, основи, органични киселини и хидравлични течности

· нитрил – Изработен от синтетичен полимер, съставен от три мономера (акрилонитрил, бутадиен и карбоксилна киселина) и предлага защита срещу масла, киселини, греси, алкохоли и хлорирани разтворители

4) Изолационни гумени ръкавици

Изолационни гумени ръкавици – по wI- всички други изолационни продукти заелектрическо ЛПС – трябва да отговаря на специфични стандарти, включително да се произвежда чрез безпроблемен процес, да се продава като свой специфичен клас (клас 1, 2, 3 и т.н.), и да може отделно да издържа на специфично напрежение за тест след накисване за 16 часа.

Hunan Mesian Safety Tech Co., Ltd е професионален производител на предпазни продукти с покритие и износител на ЛПС в Китай от 10+ години. Добре дошли да се свържете с нас на[имейл защитен] за безплатни оферти и безплатна проба сега!

 


 


Горещи категории