Всички категории

Новини от индустрията

Начало> Статии > Новини от индустрията

КАКВО Е EN 388?

Време: 2023-09-09 Хитове : 151

КАКВО Е EN 388?

Може би сте забелязали, че този продукт се придържа към EN стандарт EN 388. EN стандартите гарантират, че продуктът, който купувате, отговаря на стандартите за безопасност на Европейския комитет по стандартизация (CEN), организацията за най-високи стандарти, призната от и работеща от името на Европейския съюз. За да премине който и да е стандарт EN, продуктът на ЛПС трябва да премине някои от най-строгите тестове за безопасност.

· EN 388 е европейският еквивалент на ANSI/ISEA 105

· Той тества устойчивостта на износване, порязване, скъсване, пробиване и ръкавици за защита от удар

· Ниво 4 е максималният наличен рейтинг за устойчивост на абразия, разкъсване и пробиване

· Устойчивостта на срязване се измерва до ниво 5 или ниво F

· Оценките варират от ниски към високи, като по-ниското число (или буква) означава по-ниско ниво на защита

· Ако ръкавицата е маркирана като „N/A“, това означава, че не е тествана срещу заплаха за даване

 

КАКВО ОЗНАЧАВА EN 388?

Както бе споменато по-рано, EN 388 е сертификатът, присъден на чифт работни ръкавици, когато е извършен и преминат определен набор от тестове за механична опасност. Той класира представянето на ръкавиците въз основа на успеха му в тези пет различни теста, като дава на ръкавиците краен резултат, който позволява на крайния потребител да може да закупи правилния чифт ръкавици за избрания от тях риск.

По-долу сме изброили всеки от шестте различни теста за опасност.

1. износване съпротивление

2. Cut съпротивление

3. Tухо съпротивление

4. Puncture съпротивление 

5. ISO устойчивост на срязване

6. Iвъздействиесъпротивление

КАК ДА ЧЕТА МАРКИРОВКИ EN 388?

Ако се чудите какво означават тези странни цифри на ръкавиците ви, не сте сами.

Тези числа показват резултата, който вашите ръкавици са получили за всяка от тестваните опасности. Можете да идентифицирате ръкавица с рейтинг EN 388, като видите символа по-долу на гърба на ръкавиците, в опаковката или в декларацията за съответствие.

图片 1111

Това е пример за рейтинг EN 388, който може да намерите върху ръкавица

За да направим нещата по-ясни на нашия уебсайт, ние представяме тази информация в таблица, така че да можете да намерите конкретно от кои заплахи предпазват вашите ръкавици. Вижте по-долу за превод на горния пример към нашия стил на обяснение.

Риск

Рейтинг на съпротивление

Абразивна устойчивост

Level 4

Намалете съпротивлението

N / A

Устойчивост на разкъсване

Level 4

Устойчивост на пробиване

Level 2

ISO устойчивост на срязване

Ниво Е

Устойчивост на удар

Pass

Най-просто казано, колкото по-висок резултат постига този продукт, толкова по-добре ще устои продуктът на тази опасност. Продуктите ще получат резултат между ниво 0 и ниво 4 за абразия, разкъсвания и пробиви и ако не са тествани за тази опасност, ще видите N/A, изписано вместо число.

Порязванията са малко по-различни и със стандарта EN 388, пренаписан през 2016 г., това означава, че ръкавиците ще бъдат тествани или за устойчивост на порязване, или за устойчивост на порязване по ISO (понякога наричана TDM устойчивост на порязване). Ръкавиците, тествани за устойчивост на срязване, ще получат резултат между Ниво 0 и Ниво 5, а ръкавиците, тествани за устойчивост на срязване по ISO, ще постигнат резултат между Ниво A и Ниво F, като по-високата буква предлага по-добра защита от срязване.

 

 


Горещи категории