Всички категории

Новини от индустрията

Начало> Статии > Новини от индустрията

Инструкции за използване на ръкавици за защита на труда

Време: 2023-09-23 Хитове : 190

Ръцете са най леснонаранима част от човешкото тяло, те са частта, която се нуждае от най-голяма поддръжка през ежедневието.Трябва да се обърне специално вниманиеръцете ни когато конструирате с ръце всеки ден. Използването на ръкавици за защита на труда може да играе много добра защитна роля за ръцете. Когато използвате ръкавици за защита на труда, трябва да обърнете внимание на подходящия размер на ръкавиците. Ако ръкавиците са твърде тесни, те ще ограничат кръвообращението, лесно ще причинят умора и ще бъдат неудобни; ако са твърде разхлабени, ще бъдат негъвкави и лесно ще паднат.

Ето инструкциите при използване на ръкавици за защита на труда.

  1. Избраните ръкавици трябва да имат достатъчен защитен ефект. Когато е подходящо да се използва рязане на стоманена тел-устойчиви ръкавици, не могат да се използват ръкавици, устойчиви на порязване от синтетична прежда. За да се осигури тяхната защитна функция, ръкавиците трябва да се сменят редовно. Ако периодът на употреба бъде превишен, ръцете или кожата ви могат да бъдат увредени.

  2. Проверявайте ръкавиците по всяко време, за да видите дали има дупки или повредени или ожулени участъци, особено между пръстите. химически защитни ръкавици може да се провери с помощта на надуваем метод.

  3. Обърнете внимание къде се използват ръкавиците. Ако чифт ръкавици се използват на различни места, експлоатационният живот на ръкавиците може да бъде значително намален.

  4. Обърнете внимание на безопасността по време на употреба и не изхвърляйте замърсените ръкавици на случаен принцип, за да избегнете нараняване на другите. Ръкавиците, които временно не се използват, трябва да бъдат поставени на безопасно място.

  5. Не забравяйте да обърнете внимание на правилния метод, когато сваляте ръкавиците, за да избегнете контакт на вредни вещества, заразени върху ръкавиците, с кожата и дрехите, причинявайки вторично замърсяване.

  6. Най-добре е да не споделяте ръкавици с други хора, защото вътрешността на ръкавиците е среда за размножаване на бактерии и микроорганизми, а споделянето на ръкавици може лесно да причини кръстосана инфекция.

  7. Измийте ръцете си, преди да сложите ръкавици, и носете ръкавици върху чисти (стерилни) ръце, в противен случай бактериите могат лесно да се размножат. След като свалите ръкавиците си, измийте ръцете си и нанесете малко крем за ръце, за да възстановите маслото.

  8. Покрийте раната, преди да сложите ръкавици. Кожата е естествена бариера срещу външни щети от околната среда и може да предотврати навлизането на бактерии и химикали.


Предишна: None

Следващия : КАКВО Е EN 388?

Горещи категории